Polttoaineiden hintaan korotus?

Julkaistu:

Maassa, jossa välimatkat ovat pitkiä ja kaupungitkin rakennettu lähiöiksi pitkin metsiä, ei pitäisi autoilua ahdistella millään tavalla. Kaikkien kulkumuotojen on sovittava teille ja kaduille. Varsinkin kun mennään koko ajan päästöttömämpään suuntaan. Tässä artikkelissa kuvatut bensiinin hinnannousun uhkakuvat ovat hiuksia nostattavia.

Esimerkkinä voi olla vaikka oma kotilähiöni Mellunmäki. Edullisten ostosten perässä pitää ajaa johonkin alueen hypermarketeista, mikäli ostosten määrä on suuri. Niiden kiskominen metrossa tai bussissa on vähintäänkin haastavaa. Lisäksi käyttämääni S-ryhmän markettiin on vielä metroltakin mainittava kävelymatka.’

Iäkkäiden vanhempieni ostokset jäisivät tekemättä, mikäli minulla ei olisi autoa käytössä. Työmatkani Mellunmäestä Tikkurilaan kestäisi julkisin välinein noin tunnin suuntaansa, sillä bussi kiertää puoli Etelä-Suomea reitillään.

Kesäpaikalleni ei ole päässyt julkisin kulkuneuvoin viimeiseen 15 vuoteen. Lähin linja-auto kesällä pysähtyy 28 km:n päässä. Kuinka sinne kulkisin ilman autoa?

Ekologiset arvot voivat olla jokaisella mielessä, mutta hallitus tuntuu suunnittelevan älyttömyyksiä.

Suosittelen verkkouutisten artikkelia luettavaksi:
Hallitus aikoo bensiinin rajua korotusautomaattia – verkkouutiset.fi

Lisää julkaisuja

9.5.2021

Haloo! Täällä ITÄ – kuuleeko meitä kukaan?

Täällä Itä – kuuleeko kukaan?

9.5.2021

SOTE – mikä meitä mahtaa odottaa

Helsingin sosiaali – ja terveyspalveluiden kohtalosta alkaa kaiken aikaa kuulua yhä huolestuneempia äänenpainoja. Hallitus vie rytinällä eteenpäin SOTE-uudistusta, joka on