Tässä yksi syy mukaan lähtööni…

Julkaistu:

Kaupungissamme tapahtuu kummallisia asioita

Kari Ahlberg kirjoittaa Hesarin digiversiossa 6.01.2021 kummallisuudesta Itäkeskuksen väestönsuojan rakennushankkeessa. Aivan uuden alueen rakentamisen alkuvaiheista lähtien on suunniteltu väestösuojan rakentamista Itäkeskuksessa sijaitsevan Ystävyydenpuiston alle. Rakennettavat kiinteistöt ovat maksaneet suojan rakentamisesta, mutta sitä ei ole koskaan edes aloitettu.

Nyt erityisesti huolensa ovat ilmaisseet purettavassa HEKA:n kiinteistössä osoitteessa Kauppakartanonkatu 16 asuneet, nyt evakossa olevat asukkaat. He ovat maksaneet mielestään vuokrassa alusta alkaen tuosta suojasta ja nyt uskotaan, että osa sen kusatnnuksista tulee uudelleen maksettavaksi tilalle rakennettavien asuntojen vuokrassa. Näihin uusiin asuntoihinhan entisillä asukkailla on etuoikeus asukasvalinnassa.

Alueella olevat yritykset ovat myös heränneet kovistelemaan kaupunkia. Onhan alueella mm. suuri Easton – kauppakeskus, jonka työntekijät tilanteen vaatiessa tarvitsevat myös väestönsuojaa.

Koska rakennetut kiinteistöt ovat maksaneet kaupungille yhteisestä suojasta, he ovat välttyneet omien suojien rakentamiselta. Pelastuslaitos toteaa, että alueella on 3500 asukasta, jotka ovat ilman suojaa kriisitilanteen sattuessa.

Hesarin artikkelista voi lukea asiasta tarkemmin, suosittelen sitä! Erikoista on, ettei väestösuojaa ole kaupungin lähiajan suunnitemissakaan, vaikka se on viimeinen rakentamaton ns. velvoitesuoja. Kaupunkiympäristön toimiala (Sinnemäki) toimialajohtaja Ahon toimesta penkoo asiakirjoja asiaintilan selvittämiseksi. Itsekään eivät osaa vastata kysymykseen, mihin rahat ovat menneet ja miksi kaupunki ei ole asioitaan hoitanut.

Tässä onkin taas yksi hyvä syy kunnallispolitiikkaan lähtemiselle. On se kumma, että tämäkin asia on ollut miltei 50 vuotta ajankohtainen, mutta siihen törmätään vasta 2021. Valtuustossa pitää pitää sormea pulssilla ja tarkkailla erilaisia asioita. Kiitokset toimittajalle!

Lisää julkaisuja

9.5.2021

Haloo! Täällä ITÄ – kuuleeko meitä kukaan?

Täällä Itä – kuuleeko kukaan?

9.5.2021

SOTE – mikä meitä mahtaa odottaa

Helsingin sosiaali – ja terveyspalveluiden kohtalosta alkaa kaiken aikaa kuulua yhä huolestuneempia äänenpainoja. Hallitus vie rytinällä eteenpäin SOTE-uudistusta, joka on