Pysäköintiä asuinkaduilla Mellunmäessä päiväsaikaan..

Julkaistu:

Kotikadullani on neljän tunnin rajoitus pysäköintiin klo 6 – 24 – välisenä aikana. Rajoituksesta voidaan toki olla montaa mieltä.

Minusta neljän tunnin rajoitus on turha. Varsinkaan uudemmissa taloissa ei ole ulkona pysäköintipaikkoja riittävästi, joten vaihtoehdot ovat vähissä; joko kallis autohallipaikka tai sakkopaikka kadulla. Keskustassa pysäköinti voi olla hankalaa, mutta täällä lähiöissä asia tulisi ratkaista toisin. Auto on täällä monille välttämätön väline, sillä esimerkiksi tarjolla olevat lähikaupat ovat huomattavasti ns. automarketeja kalliimpia. Suuremmat ostokset siis monet joutuvat tekemään kauempana ja yhdellä kertaa. Ilman autoa se on kohtuuttoman vaikeaa.

Kuitenkin – työpäivän päätteeksi alkuillasta kaikki paikat ovat jo varattuna ja usein kadulla seisoo myös kaksi kuorma-autoa. En ole vielä koskaan nähnyt, että tätä jollakin tavoin valvottaisiin. En tokikaan ole asiaa ylen aikaa tarkkailemassa, mutta päätellen siitä, että samat autot koko ajan kadun varrella seisovat, ei valvonta ole kovin aktiivista. Mikään ei ole typerämpää kuin asettaa turhia rajoitteita.

Asetettua rajoitusta tulisi siis mielstäni valvoa, jotta kaikkia asukkaita kohdeltaisiin tasavertaisesti, tai – mieluusti näkisin, että paikoista joissa pysäköinnille on tilaa, rajoitukset poistettaisiin. Kaupungissamme on aika selkeästi ymmärtää, missä autoilu on välttämätöntä ja missä ei. Liikennettä tulee järjestää niin, että asukkaat voisivat tehdä järkeviä valintoja mm. ekologisin perustein, eikä autoilua vaikeuttamalla siellä missä se on miltei välttämätöntä.

Kieltämisen, käskemisen ja syyllistämisen sijaan haluamme tehdä järkevät valinnat palkitseviksi. Kokoomus K62020 tavoitteissa.

Lisää julkaisuja

9.5.2021

Haloo! Täällä ITÄ – kuuleeko meitä kukaan?

Täällä Itä – kuuleeko kukaan?

9.5.2021

SOTE – mikä meitä mahtaa odottaa

Helsingin sosiaali – ja terveyspalveluiden kohtalosta alkaa kaiken aikaa kuulua yhä huolestuneempia äänenpainoja. Hallitus vie rytinällä eteenpäin SOTE-uudistusta, joka on